En dag i Rødovre Centrum

by

Onsdag d. 5. november tog DAIM-projektgruppen til indkøbscenteret Rødovre Centrum for at møde borgerne til en snak om affaldshåndtering og genbrug. Agenda 21-gruppen i Rødovre havde tilbudt os at være en del af deres stand i forbindelse med Ældredagen i centret og formålet med besøget var at få kvalificeret og uddybet de 6 teser, som havde vist sig i forbindelse med de indledende hverdagsundersøgelser.
blogil_stand2
Med udgangspunkt i overskriften ”84% procent af det affald der brændes kunne have været genanvendt! – Hvordan kan du og jeg hjælpe med at løse det problem?” var det målet, at samle så mange historier fra det virkelige liv som muligt. Så bevæbnet med en terning i overstørrelse, gik vi i gang med at finde deltagere, som ville dele deres tanker omkring affaldshåndtering og genbrug med os. Terningen skabte blikfang og fungerede samtidig som første skridt i det spil, som var rammen om vores møde med borgerne. Her skulle deltagerne starte med at slå med terningen, hvor der på hver side stod et udsagn eller spørgsmål, der tog udgangspunkt i affald, genbrug mv. Udsagnet, samt billeder med motiver af affalds- og hverdagssituationer, skulle herefter hjælpe borgerne på vej til at fortælle deres personlig historie om affaldshåndtering og genbrug. Umiddelbart efterfølgende blev deltagernes historier, samt et billede af deltageren, lagt op på en webside, som var udviklet til dagen – http://www.affaldshistorier.dk. Her var der så mulighed for, at borgere og inviterede DAIM-partnere kunne kommentere på historierne, komme med synspunkter og gode råd. Alt i alt blev det til 34 historier, som alle kan ses på http://www.affaldshistorier.dk.
blogindlrc1
Vi mødte mange borgere i Rødovre Centrum, der havde lyst til at deltage og udviste stort engagement i forhold til problemstillingerne omkring affald og genbrug. Det fungerede desuden rigtig godt at være en del af Agenda 21-gruppens stand, blandt andet på grund af det glimrende samarbejde med Agenda 21-gruppens næstformand Bent Jensen, samt hjælpere. Derimod må vi erkende, at vi står med en udfordring, når det gælder om at få borgerne til at give deres besyv med på websiden.
Kun to af de 34 historier er blevet kommenteret på af borgerne/deltagerne selv. Samlet set er vi dog stadig optimistiske og nysgerrige på formatet og forsøger derfor at videreudvikle vores lille ”roadshow” til endnu en event et sted i Københavns området.

Tak til de DAIM-samarbejdspartnere som tog sig tid til at deltage, vi håber at se jer og måske flere en anden gang.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: