Efter første workshop: Stærkt hold og mange spørgsmål

by

Som arrangører var vi trætte men også meget inspirerede da vi sluttede sidste uges workshop. Det er udfordrende at lave projekt med så mange kollegaer der har tasken fuld af spændende erfaringer, men det er en af den slags udfordringer, som det er værd at forsøge at leve op til!

Vores indtryk er at vi på trods af den korte tid på workshoppen, fik skabt et stærkt katalog af vinkler på affald og innovation, som vi nu er igang med at sammenstille. Næste skridt bliver at komme tættere på affaldsverdnens aktører. Det er her vi har chancen på det kommende inspirationsseminar d. 24.6.

Vi synes også at der var bred enighed om at mødet mellem design og antropologi (også konkret i projektteams) skal udvikles og at den model for bruger-dreven innovation vi arbejder på må inddrage brugerne aktivt (og ikke bare lade dem reagere på forslag) samtdig med at den skal involvere klienten i et fortsat forandringsarbejde. Egentlig har vi allerede formuleret dette i vores fælles ansøgning, men modellen er egentlig heller ikke mere end en udbygning og opdatering af ansøgningen. Det arbejder vi også på lige nu.

Spørgsmålene som blev hængende i luften ved slutningen af workshoppen, kan måske være starten på diskussionen på denne blog.

De spørgsmål, som især trænger sig på hos mig er blandt andet:

Giver det overhovedet mening at tale om en DAIM model? Er alle projekter i virkeligheden så forskellige at modellen må opfindes hver gang (her har jeg en stærk fornemmelse af at I i bureauerne har værdifulde erfaringer)

Hvor åbent skal vi lægge ud i pilotprojektet om affald? Er det nok at vi ved Vestforbrænding har behov for at kende brugernes motivationer bedre, eller er vi nødt til at finde en sammenhæng hvor vi ved at brugere i alle led har energi og vilje til at drive forandring?

Hvordan holder vi i DAIM projektet styr på så bred en vifte af erfaringer og kompetencer, i gode samarbejdsformer, der gør os alle klogere og dygtigere? Skal vi give hinanden projekter i projektet eller kan vi gå mere flyvende ind og ud af aktiviteter?

Spørgsmålene er mange flere, men jeg stopper her og håber at I vil springe ind med svar eller nye spørgsmål.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: